Onze materialen

FSC


Verantwoord bosbeheer


Het FSC-systeem zorgt ervoor dat de bossen op onze wereld door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Met verantwoord bosbeheer doelen wij op bescherming van het leefgebied van planten en dieren en respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Maar ook op hout oogsten en geld verdienen mét behoud van het bos. Een goed beheerd bos loopt minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw.


lees meer over FSC

Comfytherm isolatieglasComfyTherm produceert als eerste in Nederland Isolatieglas met een Duralite™ afstandhouder.  Het Duralite™ systeem heeft de laagst haalbare U-waarde in de markt. Duralite™ is energiebesparend en daardoor milieubewust!


Comfyterm heeft zeer goede thermische prestaties en alle componenten die ComfyTherm vormen zijn milieuvriendelijk! Het gebruik van ComfyTherm iso-latieglas met Duralite zal direct zorgen voor verminderd energieverbruik. Wat niet alleen resulteert in daling van de energierekening maar, door het lagere gebruik van fossiele brandstoffen verlaagd, ook de CO2 uitstoot.


Lees meer over Comfytherm en Duralite™

PEFCPEFC Internationaal, gevestigd in Genève, Zwitserland, is in 1999 opgericht door de nationale organisaties uit 11 verschillende Europese landen die een brede belangstelling vertegenwoordigen voor het promoten van duurzaam bosbeheer vooral bij boseigenaren met klein bosbezit. Daarbij werden de landen ondersteund door vertegenwoordigers van ruim 15 miljoen boseigenaren. Sinds 2004 is PEFC een wereldwijde organisatie geworden met nationale leden op alle werelddelen, momenteel zijn er nationale leden uit meer dan 45 landen. Ook PEFC Nederland is lid van PEFC International.


Lees meer over PEFC